Найкращі приманки для зимової риболовлі

Найкращі приманки для зимової риболовлі, фото

По закритій воді потрібно ловити на особливі приманки. В іншому випадку ви можете залишитися ні з чим. Щоб цього не сталося, ми підготували список найпопулярніших приманок. Ви зможете легко підібрати потрібні снасті для рибалки взимку.

Важливе про зимові вудки

Зимові вудки прості, компактні та, як правило, не використовуються для закидання. Деякі моделі можуть зберігати волосінь на мотовилі або котушці. Це дозволяє досліджувати дно та ловити на великій глибині.

Способів зафіксувати клювання кілька:

  • Посмикування кивка.
  • Вібрації в основі вудилища.
  • Підняття прапорця на жерлицях.

Основні види вудок для лову взимку

  1. "Балалайка". Бабина вбудована в круглу основу, в якій є отвір для виходу волосіні. Її підтримує хлист і кивок. "Балалайка" використовується для лову мирної риби.
  2. "Гірлянда". Ручка, де є мотовильце, огинає бабину з одного боку. Від ручки йдуть довгі та плавні кивки. Конструкція "гірлянди" дозволяє ловити на великій глибині, але для цього потрібний ехолот. З цією вудкою ловиться мирна риба.
  3. Класична конструкція вудки. Є ручка, хлист із кільцями або без них, а також котушка. Ловиться хижак. Якщо судак - хлист має бути жорстким для правильної підсічки. А для окуня – м'який, бо він має м'яку губу.
  4. "Жерлиця". Ловиться щука. Є різні конструкції "жерлиці":

    Горизонтальна. Є дошкою з отвором і бабиною. Особливості: не буває "холостих" збивів, але конструкцію легко може засипати снігом, а прапорець розміщений досить низько.

    Вертикальна. Висока основа з бабиною, конструкція встановлюється у лід. Потрібна буде пішня, щоби зробити поглиблення. У вертикального варіанта відсутні недоліки горизонтального.

    Вертикальна на плоскій основі. Той самий варіант, що й попередній, але конструкція ставиться на підставку. Які є особливості: не потрібна пішня, а також простіше завадити обмерзанню лунки, тому що основа її прикриває.

Блешні для риболовлі

Приманки для зимової риболовлі

  1. Мормишкі. Виділяються серед інших приманок своєю простотою та універсальністю. Яка конструкція: у маленьку металеву основу з кільцем впаяний одинарний, подвійний або потрійний гачок. Ловиться майже будь-яка мирна риба та велика кількість хижаків. Форма приманки підбирається в залежності від того, яка риба ловиться. Щоб рибалити на течії, потрібно використовувати стопор і круглий вантаж. А для збільшення кількості клювань можна додати мотиля. Але не забудьте мотильницю, щоб мотиль не замерз, тоді ним буде простіше ловити.
  2. Блешні. Використовуються для відвісного блешніння, коли приманку переміщують тільки вертикально. Блешні для риболовлі, як правило, виготовляють з латуні та міді, тому що вони добре пручаються корозії і досить міцні. Найчастіше у приманки форма плоскої зігнутої пластини з отворами з обох боків. За них кріпиться одинарний або потрійний гачок, а також кільце фіксації на волосіні. Щоб збільшити кількість клювань можна використовувати пензлик із вовняної нитки.
  3. Балансири. Схожі на невеликі рибки. Часто спереду та ззаду впаяні одинарні гачки, а під тілом приманки висить трійник. Кріпляться зимові балансири до волосіні на кільце у верхній частині тіла. Є бічні пластини, які дозволяють балансу "парити" у воді. Гра така: у воді описується широка вісімка, яка приваблює хижу рибу. Окуневі балансири, на відміну судакових і щучих, не дуже добре поєднуються з повідками і застібками.

Зимові балансири

Як вибрати приманку, щоб ловити по закритій воді?

  • Вид риби. Для мирної риби це обов'язково блешня, а для хижої підійдуть вже всі приманки. Підбирайте зовнішній вигляд під переваги мети лову.
  • Розмір видобутку. Чим більше риба, тим більше має бути приманка. Для перестрахування візьміть більше різних розмірів, щоб бути готовим до всього.
  • Вартість. Якщо є можливість взяти дорогі приманки, так і зробіть. А якщо ні, підбирайте рішення із найкращою якістю за свою ціну.

Де придбати приманки?

Компанія «ІБІС» пропонує величезний вибір приманок для зимового лову. Ви легко знайдете відповідне рішення за ціною та функціоналом. Крім того представлені вудки, волосіні, вантажі та інші товари для зимової та інших видів риболовлі. Але «ІБІС» - це не тільки рибальський магазин, в наявності велика кількість товарів для полювання, розважальної стрільби та туризму.

06.02.2022
1519

Тематика

Реклама заважає?

Популярне

Що таке пеллетс або гранули для риболовлі і у чому їх переваги?, фото
Що таке пеллетс або гранули для риболовлі і у чому їх переваги?

З розвитком сучасної спортивної та аматорської риболовлі з'являються все нові й ефективні приманки та підгодовувальні суміші. Різноманітність досягла таких величінь, що, часом, звичайний рибалка не в змозі непросто стежити і вчасно отримувати для себе інформацію про новинки, а й, приходячи в рибальський магазин, просто вибрати відповідну для ...