Що таке пеллетс або гранули для риболовлі і у чому їх переваги?

Що таке пеллетс або гранули для риболовлі і у чому їх переваги?, фото

З розвитком сучасної спортивної та аматорської риболовлі з'являються все нові й ефективні приманки та підгодовувальні суміші. Різноманітність досягла таких величінь, що, часом, звичайний рибалка не в змозі непросто стежити і вчасно отримувати для себе інформацію про новинки, а й, приходячи в рибальський магазин, просто вибрати відповідну для риболовлі приманку або прикормку. Очі розбігаються в сторони. А для більшості рибалок, які звикли питати про опаришів, черв'яків, кукурудзу та горох, незрозумілі фрази продавця по типу «ось непоганий в роботі Halibut Pellets ..., да, і візьміть ще до нього просочення Carp Catchers Live CSL ...» приводять, м'яко кажучи, до ступору. Деякі, намагаючись не показувати, що вони не розуміють, що це таке і з чим його їдять, плавно з'їжджають на кукурудзу з ароматом меду або анісу ... І це не страшно і не соромно. Професіоналізм продавця якраз і полягає в тому, щоб таким рибалкам пояснити, розповісти, показати і порадити. І, якщо рибацюга сам не запитає, то йому потрібно надати корисну інформацію, якісно і зрозуміло розтлумачити.

Так що ж таке пеллетс?

Пеллетс - це тверді гранули циліндричної форми різного діаметру і довжини. Гранули ці робляться з різних сухих сумішей злакових культур, клеючих добавок з різними наповнювачами і складом. Тобто, іншими словами, пеллетс можна назвати гранулами для риболовлі.

Реклама заважає?

Найпростішим пеллетс можна вважати гранули макухи, які найчастіше зустрічаються в продажу на ринку в відділі товарів для рибної ловлі. Їх роблять різних розмірів (довжина, діаметр). Однак в якості насадки їх застосовувати не рекомендовано, тому що вони швидко розмокають у воді. А ось в якості прикормки - те, що треба. Хоча деякі рибалки додатково прожарюють гранули в соняшниковій олії для того, щоб збільшити час їх розчинення у воді.

Гранули макухи

Спочатку пеллетс був розроблений для промислового годування риби. Його виробляли для фермерських рибних господарств. Причому деякі рибні ферми самі розробляли і розробляють найбільш ефективний склад гранул для певного виду риб і роблять їх самостійно. Для таких цілей використовують невеликі гранулятори кормів. Це обладнання досить просте в експлуатації і економічно вигідне. Гранулятор налаштовують на отримання гранул певного діаметру і довжини і просто засипають в нього заздалегідь приготовлену суміш. На виході отримують необхідні гранули.

В такому виробництві найголовніше підготувати сировину, тобто ту суміш, яка в підсумку повинна у вигляді гранул або працювати як ефективна насадка, або працювати як збалансований і поживний корм в разі промислового розведення риби. Зазвичай пеллетс має високий вміст протеїнів, жирів і вітамінів. При контакті з водою він розпадається і створює маслянистий запах, якій приманює рибу. Склад пеллетс різноманітний. Є, які розчиняються повільніше, є, які - швидше. Для холодної, для теплої води. Для різних видів риб і т.д. Це дуже ефективні насадки, якщо правильно підібрати потрібний пеллетс для певного водоймища і виду риболовлі.

Реклама заважає?

Наприклад, вищезгаданий Halibut Pellets від Carp Catchers випускається в гранулах діаметром: 4.5 мм, 6 мм, 8 мм, 14 мм, 20 мм. Його склад розроблений з використанням високоякісних натуральних інгредієнтів (муки палтуса, продуктів крові, риб'ячого жиру і т.д.). За рахунок вмісту компонентів жиру, даний пеллетс повільно розчиняється в воді і здатний приманювати та утримувати рибу в зоні лову тривалий час.

Halibut Pellets от Carp Catchers

Ще один популярний пеллетс серед рибалок - Halibut Krill. Наприклад, даний пеллетс від компанії Carpio (Hi-Attract Halibut Krill) містить 19% риб'ячого жиру і 35% протеїну у вигляді рибного борошна і борошна ракоподібних. Також до його складу входить вітамін E в якості ефективного антиоксиданту.

Пеллетс Carpio Hi-Attract Halibut Krill

Як помітно на фото, в пеллетс Carpio Hi-Attract Halibut Krill є отвори посередині. Це зроблено для того, щоб було зручніше застосовувати його в якості насадки.
До речі, не мало важливий плюс в пеллетс - це те, що його не проковтне дрібна риба, якщо, звичайно ж, діаметр і довжина гранул не зовсім маленькі.

Якщо говорити про смакові якості, то можна виділити такі: криль, креветка, ваніль, полуниця, аніс, шоколад і конопля.

Як насаджувати пеллетс на гачок?

Методи насадження пеллетс і гранул на гачок схожі з насаджуванням бойл. Можна просвердлити отвір по середині, якщо його немає, і надягати на волос так само як бойл.

оснастка пеллетс

Можна використовувати спеціальні резинки або силіконові кріплення, щоб насаджувати пеллетс прямо на гачок.

оснащення pellets

оснащення pellets

оснащення pellets

Можна насаджувати як по одній, так і по кілька пеллетс. Все залежить від їх діаметра і бажання самого рибалки. Для зручності насадження пеллетс на гачок за допомогою резинки, є спеціальне пристосування - Quick Pellets Bander

Quick Pellets Bander

Пеллетс, як прикормка.

Для підгодовування використовують зазвичай довгограючі гранули або пеллетс з коротким часом розпаду у воді і не великої фракції. Його можна змішувати з кукурудзою, горохом і різними злаковими культурами, а також додавати пеллетс інших смаків і фракцій. Комбінації можна робити на будь-який смак. Також не завадить додавання в суміш різних атрактантів. На кожен вид риби, який ви хочете ловити, потрібно підбирати свій склад підгодовувальної суміші з пеллетс.

прикормка з пеллетс

12.07.2019
9868

Тематика

Реклама заважає?

Популярне

Найкращі приманки для зимової риболовлі, фото
Найкращі приманки для зимової риболовлі

По закритій воді потрібно ловити на особливі приманки. В іншому випадку ви можете залишитися ні з чим. Щоб цього не сталося, ми підготували список найпопулярніших приманок. Ви зможете легко підібрати потрібні снасті для рибалки взимку. Важливе про зимові вудки Зимові вудки прості, компактні та, як правило, не використовуються для закидання. ...