Надійні телефони для риболовлі та туризму

Надійні телефони для риболовлі та туризму, фото

За багато років процес риболовлі відчутно змінився. Адже прогрес, як кажуть, не стоїть на місці. З розвитком технологій змінюється буквально все. Професійна рибалка тепер не обходиться без високих технологій, починаючи з першого кроку - пошуку рибальської водойми, і закінчуючи насолодою від спійманих трофеїв. Описати в одній статті всі технологічні нововведення в рибалці не вийде, тому мова піде про головний девайс, без якого сьогоднішній рибалка спортсмен і аматор у процесі риболовлі відчував би себе, м'яко кажучи, не комфортно або, як кажуть - "як без рук".

Таким технологічним вирібом став смартфон. Так, не телефон, а саме смартфон. Адже останній виконує набагато більше корисних функцій, ніж звичайний телефон, яким можна лише підтримувати зв'язок з навколишнім світом. Одними з провідних та найпопулярніших, практичних та функціональних на ринку даних девайсів є смартфони самсунг. Але не кожен пристрій даного бренду ми радили б для повноцінного використання на риболовлі.

Виділимо основні параметри та властивості смартфона, які були б корисні в процесі риболовлі:

  • стійкість до механічних впливів;
  • вологозахищеність, а краще - водонепроникність;
  • потужний приймач мобільного сигналу;
  • GPS-навігація та компас;
  • наявність 4G, Wi-Fi та Bluetooth;
  • якісна фото, відео камера.

Перші 3 пункти - це, можна сказати, загальні рекомендації для того, щоб ваш смартфон був готовий до можливих механічних та кліматичних впливів на природі. Перебуваючи біля водойми, ви можете випадково впустити телефон або покласти його на пісок, що, у разі відсутності захисту, може призвести до подряпин, тріщин і, в гіршому варіанті, поломки пристрою.
Дуже корисним із другого пункту буде саме водонепроникність. Вже топили телефон на рибалці? Або після ночі, коли падає роса, залишений з вечора телефон на столику або стільчику рясно покривається краплями води... Дощ, сніг на зимовій риболовлі... Весь цей вплив води може позначитися на подальшій працездатності смартфона за відсутності захисту від вологи.

Вологозахист смартфона на рибалці

Трохи про приймач сигналу: це дуже важливий момент, оскільки зазвичай водоймища для риболовлі розташовані у віддалених від міст місцях (поблизу сіл, лісових масивів, полях тощо) з дуже слабким рівнем сигналу. На особистому досвіді напишу, що за наявності 2 різних смартфонів із sim-карткою одного і того ж оператора різниця у прийомі сигналу у даних пристроїв значно відрізнялася. Смартфон самсунг був у мережі, а інший девайс показував відсутність зв'язку. Тому, щоб у процесі рибальської сесії ви могли дзвонити кудись або приймати виклики, приділіть увагу саме цьому параметру смартфона.

Смартфон як навігаційний пристрій та мобільний компас

Основна маса риболовів не обмежує себе однією або декількома улюбленими водоймами, де все знайоме і відомий маршрут проїзду. Тому наявність у телефоні навігаційної системи GPS – це дуже корисна справа. Завдяки цій технології знайти необхідну водойму, де ви раніше ніколи не були, дуже просто. Супутники приведуть вас туди, куди вам потрібно. Достатньо мати один або кілька додатків з онлайн картами, наприклад, Google Maps. На картах знайти необхідну вам водойму і прокласти маршрут до неї. Далі слідувати вказівкам навігаційної системи.

Смартфон як навігатор

Роль компаса для риболовлі незначна. Бо зазвичай до водойми йдуть дороги чи стежки. Тому заблукати дуже складно. Компас буде корисним, якщо ви, наприклад, вирішили поєднати рибалку з тихим полюванням, тобто зі збиранням грибів. Тоді для подорожі лісом компас якраз буде дуже доречним.

Смартфон як помічник для бездротового ехолоту

Для рибалок спортсменів ехолот – це практично невід'ємний атрибут риболовлі. За допомогою ехолоту дуже просто та зручно обстежити дно та спостерігати за переміщенням чи стоянням риби. Деякі бездротові ехолоти виводять картинку на екран смартфона за допомогою спеціальної програми, яка заздалегідь має бути встановлена на девайс. Такими ехолотами є, наприклад, Deeper. Тому роль смартфона, при використанні останнього, є обов'язковою.

Смартфон з ехолотом

Смартфон як фото та відео камера

Як же без цього? В сучасній рибалці ніяк! Кожен рибалка обов'язково хоче зафіксувати на згадку красу навколо водойми, сфотографуватися з колегами рибалками. Без винятку, зробити селфі зі спійманим трофеєм. Тому якість відео камери на телефоні має бути максимально кращою, щоб через якийсь час можна було насолодитися яскравими фото з улюбленої риболовлі та показати їх своїм близьким та друзям.

Селфі на рибалці

Селфі на рибалці

Селфі на рибалці

23.06.2022
784

Тематика

Реклама заважає?

Популярне

Особливості риболовлі в Європі, фото
Особливості риболовлі в Європі

На сьогоднішній день серед рибалок, які люблять не просто половити рибу, а й по подорожувати, затребуваними і популярними є рибальські тури по Європі. Це з одного боку задоволення не дешеве, але з іншого - дуже захоплююче і, в підсумку, повна вражень подорож. Потрібно зауважити, що квитки на літак - це не єдине, що потрібно заздалегідь придбати ...

6599
Технопланктон "ВВС" - наш бартерний спонсор!, фото
Технопланктон "ВВС" - наш бартерний спонсор!

Якісний технопланктон - це практично завжди успіх при лові товстолоба. Дуже важливо, щоб технопланктон добре і довго пилив, а також залишав спокусливий для риби аромат. Компанія "ВВС" виробляє саме такий технопланктон. Велика кількість ароматів і якісно підібрані компоненти не залишать лобатого без уваги. Розчинення одного ...

3973
Компанія BAITEX - наш бартерний спонсор!, фото
Компанія BAITEX - наш бартерний спонсор!

З травня 2020 року ми співпрацюємо з компанією Baitex (наш бартерний спонсор), яка спеціалізується на виробництві бойл, прикормки, ліквідів, стик-міксів і інших продуктів. Компанія Baitex об'єднує в собі групу захоплених рибалок та однодумців, які успішно займаються різними напрямками рибного лову й мають чималий багаторічний досвід. Продукти ...

3675