Річка Сула - одне з найкращих місць для риболовлі в Україні

Річка Сула - одне з найкращих місць для риболовлі в Україні, фото

Давно хотіли відвідати одну з найкрутіших річок для риболовлі в Україні - Сулу. Багато читали про неї, про те, що там мешкає велика різноманітність риб і, що рибалка на річці приносить величезне задоволення у більшості рибаків, які хоч раз відвідали дану водойму.

Зазвичай, ми відкриваємо сезон риболовлі ближче до кінця квітня. Але так вийшло, що нам пощастило потрапити на річку вже в перших числах цього місяця. Якраз погодка була на руку - тепло і не було опадів.
Хоч приїзд був спонтанним і зайняв якихось 1-2 години перебування біля води, враження і вже прихильність до цієї річки ми отримали в повному обсязі.

Сама річка досить протяжна. Може кому цікаво буде: витік річки знаходиться біля села Сула (Сумський район Сумської області). Ширина русла від 10 до 75 метрів, на плесах до 250 метрів. Глибина від 1,5 до 3,5 метрів, на плесах до 6,0 метрів. Дно мулисте. Течія швидка, її швидкість подекуди сягає 0,6 км/год.

Протікає Сула через 3 області: Сумська область, Полтавська область і Черкаська область. Впадає в Дніпро в басейн Кременчуцького водосховища. Наша перша локація була в Полтавській області, недалеко від смт. Оржиця.

У цьому районі річка не широка і місцями з крутим берегом. Проїхали по гирлу річки кілька километрів. Там розкатана грунтова дорога прямо біля річки. У дощову погоду я б не рекомендував їхати до річки на легковому авто, так як можна на довго заритися в бруд... Але, як я писав вище, погода нам дозволила трохи покататися і подивитися на велику кількість рибальських місць на річці.

Річка Сула (смт. Оржиця), фото
Річка Сула (смт. Оржиця), фото

Були ми в вихідний день - неділя. Що відразу кинулося в очі - велика кількість машин, рибалок, відпочиваючих. Якраз на річці "пішла" плотва. Номери авто різноманітні - Черкаська, Полтавська, Київська області. За словами місцевих на річку їдуть навіть з відстані в 300 - 400 км, щоб насолодитися риболовлею. Стають на кілька діб.

Не дивлячись на те, що ми поїхали просто глянути, взяли з собою пару фідерів і опариша з пінопластом. Причому ніяких підгодовувань і пружин в оснащенні - просто грузило і пару повідків з гачками на "палиці".

За короткий час отримали з десяток клювань. Витягли 4 плотви. Дуже здивував розмір самої плотви - це просто "кабани" грам по 250. І це ще невелика, як сказав місцевий рибалка. За день до нашого приїзду він за 3 години витягнув 7 кг. плотви і кілька невеликих підлящиків. Особини були і більш значних розмірів. Дрібну, з долонь плотву там не беруть (місцеві).

Напроти нас стояли інші рибалки. Поки ми рибалили, вони теж тягали плотву.

Річка Сула (смт. Оржиця), фото
Річка Сула (смт. Оржиця), фото
Річка Сула (смт. Оржиця), фото

Хотілося залишитися там на добу-дві і сповна отримати задоволення. Друзі, вудлища на які ми ловили (взяли у місцевого жителя) - це найпростіші і звичайні "палиці" (довжина менше 2 метрів, бренд не розгледіли), котушки неабияк зношені і аж підскрипували, товстий шнур (як для риболовлі ранньою весною, так як зазвичай через прозору воду після зими, беруть тоненьку жилку, щоб риба не бачила її і не лякалася) і звичайні гачки. Ніяких наворотів і супер підгодовувань. І риба клює і ловиться, Карл!

Також було цікаво дізнатися про іншу рибу. Нам розповіли, що в сезон йде великий карась і сазан. Багато хижої риби - окунь, щука, судак, сом.

Їхали з річки знехотя. Хотілося ще залишитися. Але, навіть за цей короткий час, ми встигли закохатися в Сулу і обов'язково приїдемо на неї ще не один раз.
Рекомендуємо вам побувати там і насолодитися риболовлею.

Річка Сула (смт. Оржиця), фото
Річка Сула (смт. Оржиця), фото
05.04.2021
9930

Тематика

Реклама заважає?

Популярне

Найкраще місце для риболовлі на Десні, фото
Найкраще місце для риболовлі на Десні

Що головне для хорошої рибалки? Будь-який рибак скаже, що відповідна погода і відмінне клювання - це основа основ, а більше нічого і не потрібно. А що, якщо існує найкраще місце для риболовлі на Десні, в якому можна знайти набагато більше, ніж погодні умови і різноманітність риби? Йдеться про заміський комплекс Форт Пірнов Парк, ...