Як одягнутися на риболовлю, щоб провести її максимально комфортно?

Як одягнутися на риболовлю, щоб провести її максимально комфортно?, фото

"Штани по старіше, ті, які вже не буду одягати повсякденно, потерту кофту, можливо з невеликими рваностямі, зношені вже давно черевики або кросівки і, якщо дощ піде, то стару куртку - все одно носити її вже не буду...". Така етика екіпіровки на риболовлю, на жаль, залишилася ще у більшості рибалок нашої країни. З одного боку вона виправдана тим, що риболовля - це, в більшості випадків, заняття при якому є велика ймовірність забруднитися або порвати одяг. Адже такий одяг буде не шкода зіпсувати. Та ще й можна сміливо витирати об себе руки після надягання наживки на гачок або після миття рук у водоймі.

Але багато хто забуває про елементарний комфорт і зручність. Адже, ті старі штани можуть бути до жаху розтягнуті і їх постійно потрібно підтягувати, щоб не "загубити". Або в куртці може бути порвана кишеня і туди вже нічого не покладеш. А кофта може не гріти так вночі, щоб не мерзнути, і тоді доводиться одягати щось ще, можливо другу кофту.

Рибалка повинна приносити не тільки естетичне задоволення, а й бути комфортною. Одяг не повинен бути жарким або давати відчуття холоду. Повинні бути зручні кишені, куди можна покласти деякі рибальські приладдя та особисті речі, наприклад, телефон. Про таку екіпіровку для демісезонної і зимової риболовлі піде мова в даній статті.

Що одягнути на рибалку восени або навесні (демісезонний одяг для риболовлі)?

Осінь і весна - це пора дуже оманливою і, іноді, непередбачуваної погоди. В якийсь час може бути дуже тепло, а іноді настільки холодно і вітряно, що і на рибалку немає бажання їхати. Ще одна особливість даного періоду року для риболовлі - це контраст температури повітря і вологості в світлий час доби і вночі. Днем може бути досить тепло і навіть спекотно, якщо немає хмар і сонце світить без перешкод. А ось вночі температура повітря може падати аж до мінуса, а вологість повітря бути близькою до 100%. Тому для рибалки восени або навесні потрібно підбирати одяг особливо уважно і не упустити ці особливості погоди.

Верхній одяг повинен бути з спеціальної непромокаючої тканини. Це повинна бути якісна тканина, наприклад, Dermizax японського виробника Toray або Nortex Breathable. Ці матеріали володіють не тільки водонепроникністю, а й мають "дихаючі" здібності. У костюмах або куртках з даних матеріалів можна не боятися вогкості і вітру. У той же час вони не жаркі і дозволяють циркулювати повітрю. Утеплювач повинен бути не громіздким і не перешкоджати вільному руху рук і тіла, але в той же час зберігати тепло. Це може бути, наприклад, дуже якісний утеплювач HOLLOFIL. Шви на костюмах або куртках повинні бути проклеєні силіконовими стрічками для більш надійного захисту від вологи.
Звичайно ж, не забуваємо про капюшон. Він завжди стане в нагоді для захисту голови від дощу і вітру і дозволяє не брати з собою головний убір, як то кажуть, про всяк випадок. Непогано було б, якби у куртки була можливість знімати (відстібати) рукава. Наприклад, на випадок, коли тепло і відсутність рукавів не вплине на температурний комфорт тіла, зате зробить більш зручним рух рук.

Якщо ви купуєте куртку і штани окремо (не костюм), то підбирайте ідентичні матеріали або хоча б близькі за властивостями один до одного. Але ми рекомендуємо брати відразу костюм, так як це виключає невідповідність, як за матеріалами, так і по дизайну і кольору. Якщо ви дозволите наші рекомендації, то ми рекомендуємо вам костюми Norfin в магазині norfin.com.ua тут. Це костюми перевірені часом і ніколи не підводили на рибалках.

Демісезонний костюм для риболовлі Norfin, фото

Взуття для демісезонної риболовлі теж повинно бути відповідним. Це можуть бути трекінгові кросівки або ботики, в залежності від погодних умов на даний момент. Обов'язково водонепроникні із замші або шкіри і "дихаючого" мембранного матеріалу. Підошва повинна бути легка і еластична. Звертайте увагу на шнурки (міцні і довгі), вони теж мають важливе значення.

Демісезонні черевики для риболовлі Norfin, фото

Як одягнутися на риболовлю взимку?

Зимова рибалка передбачає мінімум рухів, тому що рибалити потрібно сидячи біля лунки. Так як рибальство відбувається на льоду і при низьких температурах - екіпірування повинно бути відповідним. Деякі демісезонні костюми можуть підійти для даного виду риболовлі в тому випадку, якщо температура повітря не нижче -5 градусів за Цельсієм і немає сильного, морозного вітру. В інших же випадках, необхідно одягати саме зимові костюми. Ці костюми в основному відрізняються від демісезонних утеплювачем. Він більш щільний і витримує температури до -40 градусів. Такі костюми мають бути також, як і осінні/весняні, вологостійкими і мати "дихаючі" мембрани. Як утеплювач може виступати, наприклад, Thermo Guard або той же HOLLOFIL. Знову ж, костюм не повинен бути громіздким і заважати руху. Він повинен гріти, захищати від вологи і бути зручним.

Капюшон в зимовому костюмі обов'язковий. Так як його використання буде досить частим: вітер, снігопад і просто захист від холоду. Не забувайте про якісну і функціональну фурнітуру: замки-блискавки, кнопки, липучки, стягуючі кулиски. Тривалість ношення костюму безпосередньо залежить від цих деталей одягу.

Зимовий костюм для риболовлі Norfin, фото

Зимове взуття для риболовлі повинно бути не тільки теплим, але і легким та зручним. Це можуть бути черевики або чоботи з утеплювачем. Особливу увагу потрібно приділити підошві: вона повинна бути виготовлена з міцного зносостійкого матеріалу, який зберігає еластичність при дуже низьких температурах. Протектор повинен мати форму, що перешкоджає ковзанню. В якості основного матеріалу верху може виступати, наприклад, нейлон 900D Oxford та ізоляційний матеріал Thinsulate.

Утеплювачем для зимового взуття може виступати і звичайний поліестер (синтетичний повсть) та фольга. У будь-якому випадку - матеріал повинен бути якісним і легким.

Чоботи зимові для риболовлі Norfin, фото

На руки треба підібрати зручні рукавички. Вони повинні бути також водостійкими, м'якими і зберігати тепло. Як матеріал може вступати водозахисний фліс. Рукавички повинні щільно облягати кисті рук і добре на них утримуватися. Також не зайвими будуть додаткові кріплення на зап'ясті - текстильні застібки ("липучки"). Вони додадуть більш високе облягання і утримування.

Рукавички зимові для риболовлі Norfin, фото

Ну і на завершення, в тому випадку, якщо рибальське місце засніжене і світить яскраве сонце, то не зайвими будуть сонцезахисні окуляри з поляризаційними лінзами. Вони будуть зберігати спокій для ваших очей і приносити додатковий комфорт.

Окуляри поляризаційні для риболовлі Norfin, фото

29.09.2021
1555

Тематика

Реклама заважає?

Популярне

Трохи про електронні сигналізатори клювання, фото
Трохи про електронні сигналізатори клювання

Сьогоднішня рибалка у більшості рибаків аматорів і спортсменів не обходиться без сучасних засобів лову та спорядження. Деякі, все ж, до сих пір вважають за краще рибалити в стилі Old School, використовуючи старі, але перевірені часом методи і засоби. Але сьогодні ми спробуємо розібратися і виявити позитивні моменти у використанні саме сучасних ...

Як вибрати крісло для риболовлі?, фото
Як вибрати крісло для риболовлі?

Річ номер один, яка просто необхідна при ловлі мирної риби - зручне і комфортне крісло. Рибалкам, які нерідко годинами вичікують клювання, нелегко висидіти на невеликому полегшеному стільчику. Набагато краще чекати, сидячи на кріслі для риболовлі, Brain, наприклад. Та на такій моделі, щоб воно розкладалося в напівлежачий стан, з захистом від ...

Огляд коропового крісла Novator SR-2, фото
Огляд коропового крісла Novator SR-2

Не так давно стало питання про придбання нового коропового крісла для поліпшення комфорту на рибалках. Хотілося підібрати зручне і практичне крісло, але щоб і за ціною було в розумних межах. Також, однією з головних умов в підборі крісла була наявність регульованої спинки, щоб можна було відкидати її в стан напівлежачи. Після тривалого пошуку, ...