Як вибрати крісло для риболовлі?

Як вибрати крісло для риболовлі?, фото

Вирушаючи на риболовлю, головне, не забути рибальські снасті і прикормку, бо без них рибалка перетвориться просто в відпочинок біля води. Однак не зайвим буде прихопити аксесуари і корисні дрібниці, наприклад, рибальське крісло, яке зробить риболовлю більш комфортною і приємною.

Кому потрібне крісло на рибалці?

Любителям закидання воблерів, поперів, блешні або вертушки, крісло навряд чи стане в нагоді, тому що більшу частину часу такі рибалки проводять бігаючи, ходячи і стоячи на березі водойми. А ось сидячому «у засідці» мирному рибалці - без крісла ніяк.

Наш вибір - крісло для риболовлі Brain, яке можна купити за доступною ціною в інтернет магазині brain-fishing.com. Яке саме? Та не важливо! Заходьте на сайт, вибір більш ніж широкий - на будь-який смак, колір і гаманець.

Вибираючи крісло для риболовлі або просто виїздів на природу (кемпінг або пікнік) можна мотивуватися різними факторами. В результаті, «найкраще крісло» у різних людей може абсолютно відрізнятися. Які ж чинники змушують покупців робити діаметрально різний вибір? Давайте розглянемо цей момент з позиції - найважливіші фактори при виборі крісел. Але при цьому є і загальні моменти, на які слід звернути увагу при виборі.

Вага та розміри

  • Рибак на машині запросто вибере велике за габаритами і важке крісло з безліччю деталей: підлокітниками, спинкою, з можливістю надягати на нього різні обважування, тримачі для садків або навіть для парасольок, або «дахом» з тканини. Головне для рибака з автомобілем - щоб крісло відповідало його побажанням по комфорту і функціоналу.
  • Піший рибалка швидше буде схильний до більш мінімалістичного варіанту: невелике за об'ємом, не важке, щоб з легкістю поміщалося в ручній поклажі. Це може бути навіть не крісло, а легкий стілець або табуретка.
Реклама заважає?

Рибалкам без авто ми рекомендуємо купувати легку, малогабаритну модель. Рибаку на машині підійде модель більшого розміру і об'єму, однак звертайте увагу на те, щоб крісло компактно складалося і його можна було укласти в вашу машину.

Рибальські крісла Brain

Габарити і витривалість

Зверніть увагу на ширину і довжину виробу в розкладеному вигляді. Вам повинно бути комфортно в кріслі. Так що вибирайте модель «за розміром», щоб було зручно сидіти або знаходитися в напів-лежачому стані, а також, щоб було не тісно. Зверніть увагу, яку максимальну вагу здатне витримати крісло. Не секрет, що про багатьох рибалок можна сказати: «у хорошої людини має бути багато». Рибалкам з великою статурою необхідно дивитися, щоб їх маса не перевищувала максимально допустимий поріг навантаження для конкретної моделі крісла.

Додаткові елементи для комфорту

  • Підлокітники.
  • Дах або парасолька.
  • Тримачі для садків, вудилищ і т.д.
  • Столик.
  • Підсклянник і підлокітники.
  • Кишені і обважування.

Широкі підлокітники, зручну спинку і невелику подушечку під голову оцінять ті риболови, які багато часу проводять на рибалці. Якщо цих елементів немає, ви ризикуєте не відпочити, а, навпаки, втомитися. Затікає шия, ломить спину, втомилися руки і загальна втома - такого не станеться, якщо ви вибрали собі дійсно зручне крісло. Найбільш просунуті моделі можна розкласти до стану шезлонга і трохи подрімати під шум вітру і дзюрчання струмка, наприклад.

Захист від сонця врятує вас якщо ви вибрали сонячний день для риболовлі, а поруч з водоймою немає тінистого місця. Підстаканники, столешенкі і обважування полегшать вам життя і додадуть комфортабельності процесу риболовлі. Тримачі розвантажать руки. В принципі, всі ці додаткові дрібниці не такі вже й важливі для успішної риболовлі, однак при їх наявності ваш відпочинок стане набагато приємніше.

Велике комфортне крісло з безліччю доповнень підійде тільки для риболовлі на мирну рибу, тобто рибалкам, що не тягають поклажу на собі. Ті рибаки, які звикли до коротких і активних рибалок, цілком обійдуться кріслом без додаткових елементів. В цьому випадку підлокітники тільки будуть заважати, та й подрімати не буде часу.

Те ж саме стосується і піших любителів риболовлі - їм краще крісло без додаткових елементів, легке і компактне. Може деяким пішоходам-рибалкам і не завадило б велике зручне крісло, але тут більше береться до уваги легкість і компактність. Адже іноді, вибираючи рибне місце, нести поклажу доводиться довго, і кожен зайвий кілограм на плечах важливий.

Стійкість - телескопічні ніжки або звичайні

У тому випадку, якщо рибалка проходить на стрімкому схилі, на бетонній похилій плиті або в місцевості з нерівним рельєфом, телескопічні ніжки - це відмінний вибір. Існують моделі з двома телескопічними ніжками, і двома звичайними. Така модель буде вже набагато стійкіше звичайної «табуретки», проте модель з чотирма телескопічними ніжками - мега стійка і може використовуватися на самих нерівних поверхнях. Кожну ніжку можна висунути на різну довжину і забезпечити максимальну статичність.

Надійність телескопічного механізму можна перевірити при покупці: розкладіть крісло, по висувайте телескопічні ніжки, присядьте на виріб і «посовайтеся» на ньому. Якщо все зручно і комфортно - крісло хороше. Зверніть також увагу на «п'яти» - закінчення телескопічних ніжок. Чим вони ширше, тим стійкіше буде крісло на піску і мокрій землі. Ще один момент - фіксатори, що запобігають самоскладанню виробу. Якщо фіксатори відсутні, виріб ненадійний і може травмувати вас та оточуючих, або пошкодити снасті - крісло може скластися прямо під вами.

Механізм. Матеріали механізму і всього крісла в цілому

Подушка повинна бути з приємного на дотик, не дратівного матеріалу. Розміри і щільність подушки-підголівника - це суто індивідуальна справа. Тут вже вибирайте на свій смак.

Ще один важливий параметр - регулювання рівня нахилу крісла. Самі комфортні моделі розкладаються до стану лежачи. Механізм регулювання в багатьох випадках, на жаль, виявляється слабкою ланкою крісла, тому перевірте, щоб він був міцним і надійним. Найчастіше зустрічається механізм з пластиковими зубцями, фіксуючи які і встановлюється необхідний нахил крісла.

Ознаки пластикового механізму, який здатний прослужити довго:

  • Глибокі жорсткі зубці (дрібні зуби ненадійні і легко стираються)
  • Міцний пластик (щільний і товстий)

Для регулювання жорсткості спинки і сидіння в багатьох кріслах передбачені гумові стропи. Бувають моделі з вшитими в тканину стропами і крісла, де стропи знаходяться зовні, даючи можливість рибалці регулювати жорсткість під себе. Натягуючи стропи, ви робите крісло більш жорстким.

Іноді трапляється так, що на початку сезону жорсткість крісла є комфортною. Але якщо ви використовуєте його досить часто, або габарити рибалки з розділу «у хорошої людини має бути багато», то через якийсь час натяг слабшає і жорсткість знижується. Сидіння може навіть злегка провиснути. Наша рекомендація - під кінець сезону стропи краще підтягти. Спинці і сидінню повернеться приємна пружність, крісло знову стане зручним.

Реклама заважає?

Правильна зовнішня тканина крісла повинна бути зносостійкою, щільною, не вигоряти на сонці. Такий матеріал погано вбирає вологу і не промокне моментально під час дощу, але довго сохне. Матеріали на внутрішніх частинах сидіння і спинки, навпаки, повинні бути вологопоглинаючими і дихаючими. Це забезпечить рибалці комфорт в жарку пору року.

Ціна

Вибираючи бюджетну модель з кволими ніжками і слабкими механізмами не доводиться розраховувати на тривалу експлуатацію крісла. У той же час найдорожчі моделі від іменитих виробників можуть включати накрутку за ім'я і масу не потрібних вам доповнень. Оптимальний варіант - покупка крісла з тим функціоналом, який вам дійсно потрібен, а також яке виготовлене з хороших, міцних матеріалів.

Наша рекомендація - https://brain-fishing.com/. Brain - це молодий, швидко розвиваючийся бренд, що привертає до розробок досвідчених рибалок і відомих спортсменів. Продукція цього бренду відрізняється різноманітністю, продуманістю моделей, відмінними показниками якості і демократичною ціною.

24.12.2019
4607

Тематика

Реклама заважає?

Популярне

Трохи про електронні сигналізатори клювання, фото
Трохи про електронні сигналізатори клювання

Сьогоднішня рибалка у більшості рибаків аматорів і спортсменів не обходиться без сучасних засобів лову та спорядження. Деякі, все ж, до сих пір вважають за краще рибалити в стилі Old School, використовуючи старі, але перевірені часом методи і засоби. Але сьогодні ми спробуємо розібратися і виявити позитивні моменти у використанні саме сучасних ...

Огляд коропового крісла Novator SR-2, фото
Огляд коропового крісла Novator SR-2

Не так давно стало питання про придбання нового коропового крісла для поліпшення комфорту на рибалках. Хотілося підібрати зручне і практичне крісло, але щоб і за ціною було в розумних межах. Також, однією з головних умов в підборі крісла була наявність регульованої спинки, щоб можна було відкидати її в стан напівлежачи. Після тривалого пошуку, ...

Моторний або гребний - який човен вибрати?, фото
Моторний або гребний - який човен вибрати?

На сучасному ринку асортимент надувних човнів величезний, але зробити вибір не так-то просто без вивчення теоретичної частини питання. Необхідно враховувати не тільки вартість і зовнішній вигляд плавального засоба, а й вантажопідйомність, розмір, вагу і швидкість. Якщо човен не буде відповідати бажанням і очікуванням власника, то йому загрожує ...