Моторний або гребний - який човен вибрати?

Моторний або гребний - який човен вибрати?, фото

На сучасному ринку асортимент надувних човнів величезний, але зробити вибір не так-то просто без вивчення теоретичної частини питання.

Необхідно враховувати не тільки вартість і зовнішній вигляд плавального засоба, а й вантажопідйомність, розмір, вагу і швидкість. Якщо човен не буде відповідати бажанням і очікуванням власника, то йому загрожує життя в гаражі, а Вам відсутність улову. Тому далі поговоримо про те, який човен вибрати, щоб Ваш відпочинок пройшов безпечно і в задоволення.

Мотор або весла - що вам підійде більше?

Якщо Ви любите риболовлю на спокійних водоймах або в тихих заводях, де немає високих порогів і сильної течії, то радимо вам звернути увагу на весловий гумовий човен. Основними перевагами є його габарити і вага, що безсумнівно важливо враховувати при транспортуванні до водойми і зберіганні човна.

А якщо Ви любите рибалити в більш екстремальних умовах і на довгій відстані, тоді Вам 100% необхідно звернути увагу на моторний надувний човен. У рух приводиться за допомогою мотора, який прикріплений до транцю, але якщо використовувати мотор небезпечно чи немає необхідності, то в роботу включаються весла. Існує 2 види моторних човнів:

  • плоскодонні - ідеальні для пересування по мілководдю і зарослим місцевостям,
  • кільові - V-подібний кіль забезпечує швидкохідні і високу стійкість на воді, що дозволить Вам борознити за високими хвилями.

Моторний човен, фото

Основні критерії при виборі човна.

Перед покупкою необхідно проаналізувати плавальний засіб по кожному пункту і оцінити наскільки той чи інший вид підходить саме Вам.

  1. Вага. Перевагою гребного човна, як раз є мінімальна вага від 10 до 30 кг, що дозволить Вам з легкістю перевозити човен навіть без особистого транспорту. Вага моторного човна починається від 20 кг, але без урахування мотора.

  2. Розмір. Від габаритів залежить пасажиромісткість і розміри внутрішнього простору. Розмір гребного човна дозволяє вмістити до 4 пасажирів, в той час як моторний вміщує 3-5 чоловік.

  3. Вантажопідйомність. В середньому гребний транспорт може витримати максимально до 450 кг, наприклад, як Sport-Boat Cayman C-300LS, а моторний - до 950 кг, як Aquastar KILLER-WHALE K-430 RFD.

  4. Гермовідсіки. Складаються з двох і більше балонів - це герметичний відсік в який закачується повітря, що дозволяє забезпечити безпеку пасажирів і вантажу. У моторних човнах кількість балонів може досягати 5.

  5. Швидкість. Середня швидкість для човна на веслах становить до 5 км/год, якщо встановити мотор, то можна збільшити швидкість ще на 3-5 км/год. Швидкість моторного човна залежить від потужності двигуна: до 10 к/с - 23-25 км/год, від 10 до 15 к/с - 30 км/год, більше 30 к/с - до 70-75 км/год.

  6. Комплектація. До складу моторного човна входить велика кількість інструментів, які для гребного необхідно докуповувати окремо: жорстке дно, транець і брус. У базовий комплект входить: весла, сидіння, ремкомплект, сумка і насос.

Чим вище запит по всіх параметрах, тим вище вартість, тому перед покупкою чітко визначте власні бажання.

31.07.2020
2174

Тематика

Реклама заважає?

Популярне

Трохи про електронні сигналізатори клювання, фото
Трохи про електронні сигналізатори клювання

Сьогоднішня рибалка у більшості рибаків аматорів і спортсменів не обходиться без сучасних засобів лову та спорядження. Деякі, все ж, до сих пір вважають за краще рибалити в стилі Old School, використовуючи старі, але перевірені часом методи і засоби. Але сьогодні ми спробуємо розібратися і виявити позитивні моменти у використанні саме сучасних ...

Як вибрати крісло для риболовлі?, фото
Як вибрати крісло для риболовлі?

Річ номер один, яка просто необхідна при ловлі мирної риби - зручне і комфортне крісло. Рибалкам, які нерідко годинами вичікують клювання, нелегко висидіти на невеликому полегшеному стільчику. Набагато краще чекати, сидячи на кріслі для риболовлі, Brain, наприклад. Та на такій моделі, щоб воно розкладалося в напівлежачий стан, з захистом від ...

Огляд коропового крісла Novator SR-2, фото
Огляд коропового крісла Novator SR-2

Не так давно стало питання про придбання нового коропового крісла для поліпшення комфорту на рибалках. Хотілося підібрати зручне і практичне крісло, але щоб і за ціною було в розумних межах. Також, однією з головних умов в підборі крісла була наявність регульованої спинки, щоб можна було відкидати її в стан напівлежачи. Після тривалого пошуку, ...