Вибір і вигідна покупка котушок Shimano

Вибір і вигідна покупка котушок Shimano, фото

Безінерційні котушки Японської компанії Shimano заслужили визнання і довіру у переважної більшості рибалок усього світу. Головна перевага даних котушок - це бездоганна якість та інноваційні рішення. Матеріали і механізми - високої якості, що визначає міцність і довговічність виробів.

Більшість механізмів, які використовуються у котушках Shimano, є власними розробками компанії і офіційно запатентовані. У багатьох рибалок є помилкове припущення про те, що це котушки виключно для заможних рибалок. Це не так. Shimano виробляє продукцію різних цінових категорій і класів. Тому кожен може вибрати для себе доступну і якісну котушку.

Перш ніж вибирати котушку, необхідно мати уявлення і розуміння про позначення, які використовуються брендом на своїх виробах. За допомогою таких позначень можна зрозуміти основні характеристики та призначення котушки Shimano.
У попередній статті ми писали про основні характеристики безінерційних котушок, а зараз розберемо маркування саме котушок Shimano.

Позначення Розшифровка Опис
Twin Power 15 C3000 2 цифри перед або після назви Рік запуску в продаж. В даному випадку це 2015 рік.
Twin Power 15 C3000 3-5 цифр після назви Діаметр шпулі. Якщо це цифри без букв в кінці, то це означає, що це звичайна глибока шпуля "Normal spool" зі звичайним передавальним числом
Twin Power 15 C3000 Compact body Шпуля на розмір більше самого механізму. Тобто сама котушка вважається компактною
... 3000M Middle body spool Середня по глибині шпуля
... 3000MS Middle shallow spool Середньо-дрібна по глибині шпуля
... 3000S Shallow spool Дрібна по глибині шпуля
... 3000SS Super shallow spool Супер дрібна по глибині шпуля
... 3000PG Power gear Знижене передавальне число. Приклад: C3000PGS або C3000S PG - дрібна по глибині шпуля (S) на розмір більше механізму котушки (C) зі зниженим передавальним числом (PG)
... 3000HG High gear Підвищене передавальне число
... 3000XG Extra high gear Екстра-високе передавальне число
... 3000 F Буква F або 2 літери з першою F Котушка зроблена для Європейського ринку. Друга буква після F (якщо є) означає ієрархію серій. Тобто, чим вище за алфавітом друга буква, тим новіше серія. Наприклад, FB серія новіше, ніж серія FA
... 3000SDH Double handle Подвійна ручка
... 3000S LEFT или RIGHT Ліва або права Ліворука або праворука котушка відповідно
... 3000MSW Salt water Стійка до корозії. Більше для морської риболовлі
... XD 3000S Extreme durability Підвищена витривалість і міцність
... BB C3000HGM Blood brother Бюджетний варіант котушки. Можуть використовуватися більш дешеві матеріали. Варіант BB-X означає, що котушка йде зі спеціальним важелем для регулювання "SUT" стопора, який дає можливість зупиняти ручку під час стравлювання волосіні, зменшуючи вібрацію котушки

Отже, тепер, знаючи основні позначення, можна приступити до вибору котушки Shimano. Природно, на даний момент існує безліч інтернет-магазинів в Україні, які продають оригінальні котушки даного виробника. Але ми хочемо зупинитися на вигідній покупці. Якщо у вас є час почекати, поки котушка буде у вас у руках, то можна непогано заощадити, а на дорогих моделях Shimano - можна зберегти досить велику суму.

Не секрет, що наші магазини є енними посередниками між покупцем і постачальником. Кожен посередник, на певному етапі, збільшує загальну вартість котушки. Тому, для економії бажано до мінімуму скоротити ланцюжок посередників. Для цього ми почали пошук постачальників безпосередньо в країні виробника, тобто в Японії. Результатом пошуку виявився чудовий японський сайт, який, до речі, працює на україномовній та російськомовній версії. Тобто вибір котушки здійснюється на зрозумілій нам мові. Це сайт ZenMarket: https://zenmarket.jp

Візьмемо, наприклад, котушку Shimano Stella C3000XG. Її вартість в багатьох наших інтернет магазинах приблизно 17200 грн. Дивимося на сайті ZenMarket в розділі риболовних котушок: https://zenmarket.jp/ua/rakuten.aspx?c=201912
Знаходимо, що вартість даної котушки 15176 грн. На кожній сторінці товару в магазині є онлайн-калькулятор, який допоможе вам визначити кінцеву ціну котушки з доставкою і комісією сервісу. Робимо розрахунок за цим калькулятором і отримуємо результуючу вартість - 16109 грн. Економія відчутна, правда? Більше 1000 грн.

Так, необхідно буде почекати доставку близько 2 тижнів, але це варто того. Тим більше ви отримуєте оригінальний продукт з країни виробника!
Ще слід зазначити той факт, що ZenMarket приймає оплату онлайн за допомогою платіжних карт MasterCard і Visa. Це дуже зручно та беспечно для покупця.

Даний сервіс також надає можливість покупки будь-якого товару з Японії. Ви можете скомбінувати своє замовлення і взяти на зекономлені гроші інші рибальські або будь які товари. Вам просто необхідно розрахувати вартість доставки по калькулятору: https://zenmarket.jp/ua/calc.aspx

Наостанок хочеться порекомендувати вам не економити на котушках і купувати якісний продукт, який прослужить вам не один десяток, а може і не одну сотню успішних рибалок, а також побажати вам вдалих і вигідних покупок.

12.08.2019
4011

Тематика

Реклама заважає?

Популярне

Все, що ви хотіли знати про безінерційні котушки, фото
Все, що ви хотіли знати про безінерційні котушки

Кожен рибак, безумовно, знає що таке спінінгова котушка, майже всі їх використовують як невід'ємний атрибут риболовлі, але далеко не всі розбираються в їх функціональності і тонкощях підбору до певного виду лову. З розвитком спортивної та аматорської риболовлі, зростає асортимент різних важких і легких оснасток і, відповідно, збільшується ...

Навіщо потрібна фидерна котушка?, фото
Навіщо потрібна фидерна котушка?

Котушка для фідера - невід'ємний атрибут сучасної риболовлі. Фидерна котушка в риболовлі - це зручність і задоволення, а також претензія на великий улов. Така котушка здатна витримати сильні навантаження, оскільки ловля фідером передбачає використання важкої годівниці, та й риба попадається досить велика. На сучасному ринку модельний ряд фідерних котушок досить великий, тому вибрати відповідну не так вже й просто.