Навіщо потрібна фидерна котушка?

Навіщо потрібна фидерна котушка?, фото

Котушка для фідера - невід'ємний атрибут сучасної риболовлі. Фідерна котушка в риболовлі - це зручність і задоволення, а також претензія на великий улов. Подивитися, які бувають котушки і дізнатися докладніше про них можна тут.

Така котушка здатна витримати сильні навантаження, оскільки лов фідера передбачає використання важкої годівниці, та й риба попадається досить велика. На сучасному ринку модельний ряд фідерних котушок досить великий, тому вибрати відповідну не так вже й просто.

Фідерні котушки, якщо вони звичайно якісні, мають свої переваги. Ловля за допомогою такої котушки дуже динамічна. Варто бути готовим до того, що доведеться часто закидати, а також боротися з великою рибою, яка попадеться на гачок. Але головна перевага криється в тому, що вона дозволяє рибалити в важких, екстремальних умовах, наприклад, на мілководді, в заростях або коли є зачепи. А це означає, що фідерні котушки дуже надійні.

Далі ми детально поговоримо про те, які технічні параметри у фідерних котушках.

Технічні характеристики фідерних котушок

Розмір

Як правило, фідерні моделі відрізняються розміром шпулі від 3 000 до 4 000, якщо говорити про маркування Daiwa і Shimano, або від 30 до 40 з маркуванням Okuma. Не важливо, хто виробник котушок, маркування в будь-якому випадку однакове. Якщо ж планується використання фідера з тестом до 40 г., цілком допустима котушка з позначенням 2500. Якщо ж тест важчий, близько 150 грам, то розмір шпулі варто підбирати близько 5000.

Передавальне число

Цей параметр вказує на кількість оборотів, яке повинен виконати вкладач волосіні за одне повертання ручки. Чим більше цей показник, тим більше волосіні можна намотати на шпулю за один оборот ручки, а значить тим швидше волосінь повернеться назад після закидання. Це вкрай важливо в тому випадку, якщо підгодовування доставляється з використанням годівниці на фідер, а значить, щоб приманити рибу до місця лову, потрібно зробити досить багато закидів. Найчастіше, для хорошої рибалки значення числа має бути 4.8:1.

Вага котушки

Як вже говорилося раніше, фідерна котушка застосовується для динамічної риболовлі на не хижу здобич. Тому доводиться робити не один закид, використовуючи при цьому важку годівницю, наповнену підгодовуванням. З цієї причини снасть повинна бути максимально збалансованою. Головне правило, якого варто дотримуватися - чим менше вага вудилища, тим більше повинна бути вага котушки і навпаки.

Вмістимість волосіні

Окремий параметр про який не варто забувати - вмістимість волосіні. Показник вказує на те, скільки метрів волосіні можна намотати на шпулю. Цей показник безпосередньо залежить від діаметру самої волосіні. Якщо плануються дальні кидки, вона повинна бути намотана під самий бортик.

Захист від вологи

Досить значуща характеристика. Якщо ловити на фідер, то доведеться кілька разів досипати в годівницю підгодовування. Через це суміш з рук нерідко вимазує і саму котушку, що не дуже приємно. Якщо котушка вологостійка, то її буде набагато простіше очистити. Досить просто помити її водою навіть з того ж ставка і пристрій при цьому не зіпсується.

Зробимо невеликі висновки

Ідеальна фідерна котушка повинна бути стійкою до вологи, відрізнятися розміром шпулі від 3 до 4 тисяч, а передавальне число повинно знаходитися в значенні 4.8:1.

Виробники фідерних котушок

На сучасному ринку досить багато виробників, які пропонують покупцеві фідерні котушки. І розгубитися в такий кількості досить просто. Вартість котушок також істотно відрізняється. Відразу варто розуміти, що найдешевша модель не прослужить вам довго, тому економити не варто.

Якщо ви хочете серйозно займатися риболовлею, можливо навіть професійною, варто вибирати більш дорогі, а значить надійні моделі.

До найпопулярніших та якісних брендам належать:

  • Shimano;
  • Daiwa;
  • Okuma;
  • Abu Garcia;
  • Feeder Concept;
  • Salmo.

Популярні моделі варто купувати лише в тому випадку, якщо ви займаєтеся риболовлею професійно або їздите на водойму раз в тиждень, а не раз на півроку. І найкраще купувати котушки перевірених виробників в перевіреному магазині. Саме до таких місць і належить магазин Берег https://www.mirrybolova.com.ua, в якому ви зможете відшукати якісні і надійні котушки.

04.06.2020
4208

Тематика

Реклама заважає?

Популярне

Все, що ви хотіли знати про безінерційні котушки, фото
Все, що ви хотіли знати про безінерційні котушки

Кожен рибак, безумовно, знає що таке спінінгова котушка, майже всі їх використовують як невід'ємний атрибут риболовлі, але далеко не всі розбираються в їх функціональності і тонкощях підбору до певного виду лову. З розвитком спортивної та аматорської риболовлі, зростає асортимент різних важких і легких оснасток і, відповідно, збільшується ...

Вибір і вигідна покупка котушок Shimano, фото
Вибір і вигідна покупка котушок Shimano

Безінерційні котушки Японської компанії Shimano заслужили визнання і довіру у переважної більшості рибалок усього світу. Головна перевага даних котушок - це бездоганна якість та інноваційні рішення. Матеріали і механізми - високої якості, що визначає міцність і довговічність виробів. Більшість механізмів, які використовуються у котушках Shimano, ...