Що необхідно рибалці-початківцю: список потрібних речей

Що необхідно рибалці-початківцю: список потрібних речей, фото

Давно мріяли розпочати риболовлю та зануритись у цей вид своєрідної охоти? Новачкам цей процес може здатись спочатку складним, але все дуже просто, головне обрати гарний риболовний інтернет-магазин та знати, які купити товари для рибалки в першу чергу.

Перелік самих необхідних речей

Звичайно, перше - це вудка! Для новачків краще починати рибалку з берега, щоб освоїти весь процес поетапно. Махова модель підійде найкраще, для ловлі на сильній течії потрібні більш дорогі та міцніші моделі, а також досвід користування ними. До речі риболовний інтернет-магазин SHIMАNО володіє великим асортиментом таких товарів для будь-яких потреб.

Для зручності треба купити розкладний стілець, адже рибалка - це процес довгий, який потребує терпіння та зручного розташування.

Також вудочку треба укомплектувати. Це звичайне робоче оснащення кожної моделі, що складається з основної волосіні, поплавка, набору вантажів та волосіні, яка знаходиться під водою й гачка. Потурбуйтесь про наявність відра або спеціальної сітки для майбутнього улову, а також не забувайте про їжу, чай у термосі, воду та невеликий перекус.

Приладдя для першої риболовлі

Спочатку необхідно обрати відповідну котушку. Вони бувають трьох видів: інерційний, мультиплікаторні та безінерційні. У продажі котушки та вудилища Shimano мають великий асортимент. Якщо довжина вашої моделі до 2 метрів, то обирайте бобіну зі шпулею до 1500 серії, якщо від 2 до 3 метрів - до 2500. А коли вудилище ще довше та дворучне треба від 3 до 5 тисячних серій.

На простий гачок риба не клюне, тому треба обрати для неї корм. Найчастіше використовують черв'яків, опаришів та мотиль. Перед тим, як почати риболовлю місце треба підкормити. Заздалегідь можна приготувати спеціальну кашу та використати розпарені злаки, кукурудзу або горох, панірувальні чи мелені сухарі, старий бісквіт тощо.

До гачків також слід приділити окрему увагу, вони повинні бути якісними, міцними та виготовлені з нержавіючого металу. Є класичні, подвійні та потрійні, тут кожен вирішує на власний розсуд.

Якщо ви хочете спіймати крупну рибу, треба шукати спінінги на щуку, окуня або великих карасів. Така риба не плаває біля берега. А надійність спінінга треба перевірити. Для початку можна обрати класичну та просту модель. Для тестування на нього підвішуються різні тягарці та вимірюється гнучкість. Якщо вага незначна, а він починає сильно гнутись, то для великої риби він навряд чи підійде.

Волосіння обов’язково треба оснастити стопором, це потрібно для фіксації поплавка на необхідну глибину. Ще треба купити кембрики, їх призначення міцно закріпити приманку до гачка, поплавця або тягарця до волосіні.

А для збільшення улову та, щоб приманити рибу використовують, карабіни, заводні кільця, спеціальні застібки та вертлюги.

На риболовлі обов’язково повинні бути запасні гачки, та котушка з волосінню, випадки бувають різні, риба може перекусити гачок, або під вагою чи неправильною експлуатацією волосіння рветься.

Щоб не впустити бажану здобич рибалки застосовують сачки або садки після підсікання риби. Якщо ви знаходитесь на березі довжина підсаки повинна бути не менше двох метрів, а для процесу з човна підійде від 1 до 1.5 метра. Штекерне з’єднання у цьому приладді вважають надійнішим та міцнішим.

Багато рибалок бажають зберігати рибу свіжою саме у воді, а не в сітці, для цього обирають кукан - це міцний шнур з петлями, виконаний з дроту на кінці. Для починаючих рибалок цього приладдя буде цілком достатньо! А з досвідом можна удосконалювати його, купувати додаткові атрибути та безліч іншого

28.08.2024
232

Тематика

Реклама заважає?

Популярне

Трохи про електронні сигналізатори клювання, фото
Трохи про електронні сигналізатори клювання

Сьогоднішня рибалка у більшості рибаків аматорів і спортсменів не обходиться без сучасних засобів лову та спорядження. Деякі, все ж, до сих пір вважають за краще рибалити в стилі Old School, використовуючи старі, але перевірені часом методи і засоби. Але сьогодні ми спробуємо розібратися і виявити позитивні моменти у використанні саме сучасних ...

Як вибрати крісло для риболовлі?, фото
Як вибрати крісло для риболовлі?

Річ номер один, яка просто необхідна при ловлі мирної риби - зручне і комфортне крісло. Рибалкам, які нерідко годинами вичікують клювання, нелегко висидіти на невеликому полегшеному стільчику. Набагато краще чекати, сидячи на кріслі для риболовлі, Brain, наприклад. Та на такій моделі, щоб воно розкладалося в напівлежачий стан, з захистом від ...

Огляд коропового крісла Novator SR-2, фото
Огляд коропового крісла Novator SR-2

Не так давно стало питання про придбання нового коропового крісла для поліпшення комфорту на рибалках. Хотілося підібрати зручне і практичне крісло, але щоб і за ціною було в розумних межах. Також, однією з головних умов в підборі крісла була наявність регульованої спинки, щоб можна було відкидати її в стан напівлежачи. Після тривалого пошуку, ...