Все для риболовлі та туризму в одному магазині

Все для риболовлі та туризму в одному магазині, фото

Підготовка до рибальського сезону або оновлення свого арсеналу рибальських снастей - це процес неймовірно емоційний і приємний, але в той же час досить трудомісткий, якщо підходити до придбання рибальських товарів професійно.

Виходячи з того, яким різновидом риболовлі ви захоплюєтеся, залежатиме і список оновок. Причому для деяких видів риболовлі список може бути кардинально різним. Насамперед потрібно собі скласти такий перелік і далі приступити до вибору магазину, де написане на папері ви перетворете на дійсність. Якщо ви маєте обмежений бюджет, якого ледве вистачає для реалізації списку в повному обсязі, вам слід задуматися про можливість покупки в рибальському інтернет-магазині. Зазвичай ціни саме в онлайн магазинах значно менші, ніж у стаціонарних лавках. Однак і це твердження не завжди є вірним. Тому моніторинг цін ніхто не скасовував. Не полінуйтеся та проаналізуйте вартість того чи іншого товару у різних інтернет-магазинах. Або можете довіритися нашій рекомендації та оновитися на перевіреному та надійному ресурсі: магазин все для риболовлі https://voblers.com.ua/.

Принципово, щоб весь обсяг рибальських снастей та аксесуарів був придбаний в одному місці, тому що тоді ви заощаджуєте чималі кошти на доставці. Також іноді інтернет-магазини пропонують безкоштовну доставку у випадках, коли ви формуєте пристойний кошик покупок. До того ж, у певних випадках вам можуть додатково сформувати деяку знижку на велике замовлення.

Складаємо список необхідних рибальських снастей для спінінгіста

Кожен риболов формує такий список чітко під свої потреби та стиль риболовлі. Але іноді для складання переліку, рибалці необхідна допомога, особливо, якщо це початківець риболов-спортсмен або любитель. У цьому випадку можна звернутися до вже підготовлених професіоналами списків та підкоригувати їх під свої бажання. Розглянемо один варіант такого списку для риболовлі на хижака.

Для риболовлі на хижу рибу (окунь, щука, судак) основний перелік снастей та аксесуарів може виглядати так:

  • Вудлище. Для цього виду лову, вудлище необхідно підбирати не дуже довге, близько 2-3 метра. Воно має бути міцним і в той же час максимально легким, тому що за весь період риболовлі вам потрібно буде здійснити велику кількість закидів. Вудилища поділяють за так званим тестом, який залежить від величини приманки та ваги передбачуваного улову. Для рибалок-початківців рекомендуємо обзавестися середньо-легким або середнім по тесту спінінгом. Таке вудлище дозволить вам використовувати широкий діапазон приманок різної ваги та дозволить без проблем витягнути екземпляри до 5 кг.
  • Котушка. Її необхідно підбирати за кількома ознаками (розмір шпулі, передатне число, кількість підшипників). Детальний матеріал про котушки ми вже публікували тут: все, що ви хотіли знати про безінерційні котушки. Але, якщо коротко, то для рибалки-початківця і, враховуючи, що ви взяли вудлище за рекомендацією вище, то буде прийнятна безінерційна котушка розміром 2000-3000 і ПЧ 4.6:1 - 5.2:1.
  • Волосінь. Тут вибір лягає між монофільною нейлоновою ліскою та шнуром (плетінкою). Волосінь менш міцна, але більш розтяжна, що дає деякий позитивний ефект при виважуванні. Також потрібно підібрати колір волосіні або шнура. Шнур повинен бути якого-небудь маскуючого відтінку, а волосінь прозора або під колір води, якщо ви ловитимете на заздалегідь відомому вам водоймищі. Діаметр рекомендуємо від 0,12 до 0,2.
  • Повідець. Деякі рибалки зовсім не використовують повідці. Тому про крайню потребу в останньому є деякі розбіжності. З одного боку, є думка, що повідець негативно впливає на уловистість. З іншого боку, він служить для того, щоб хижак під час виважування не перекусив або не перерізав плавцем основну волосінь. Тому повідці зазвичай бувають металевими чи кевларовими. Іноді їх роблять з флюорокарбону, який міцніший за волосінь і практично не помітний у воді, але, все ж, менш міцний, ніж з металу.
  • Приманки. Умовно їх можна розділити на кілька груп: блешні (вони бувають коливальні і обертові), воблери і силіконові м'які приманки. У вашому арсеналі має бути всього по трохи для початку. Тобто, кілька різних блешень, кілька воблерів різного кольору та розміру, а також деякий асортимент силікону, також різного кольору, розміру та форми. Блешні та воблери зазвичай вже оснащені гачками, а ось для силікону вам потрібно ще підібрати необхідні гачки та грузила (джиг-головки). Для зберігання приманок обов'язково придбайте спеціальну коробку.

В цілому, цей набір може доповнюватися ще великою кількістю аксесуарів, наприклад, шипці, екстрактор, підсак, сумка і т.д. Однак основний, описаний вище список, вже дозволить провести риболовну сесію з уловом.

24.06.2022
617

Тематика

Реклама заважає?

Популярне

Особливості риболовлі в Європі, фото
Особливості риболовлі в Європі

На сьогоднішній день серед рибалок, які люблять не просто половити рибу, а й по подорожувати, затребуваними і популярними є рибальські тури по Європі. Це з одного боку задоволення не дешеве, але з іншого - дуже захоплююче і, в підсумку, повна вражень подорож. Потрібно зауважити, що квитки на літак - це не єдине, що потрібно заздалегідь придбати ...

6594
Технопланктон "ВВС" - наш бартерний спонсор!, фото
Технопланктон "ВВС" - наш бартерний спонсор!

Якісний технопланктон - це практично завжди успіх при лові товстолоба. Дуже важливо, щоб технопланктон добре і довго пилив, а також залишав спокусливий для риби аромат. Компанія "ВВС" виробляє саме такий технопланктон. Велика кількість ароматів і якісно підібрані компоненти не залишать лобатого без уваги. Розчинення одного ...

3970
Компанія BAITEX - наш бартерний спонсор!, фото
Компанія BAITEX - наш бартерний спонсор!

З травня 2020 року ми співпрацюємо з компанією Baitex (наш бартерний спонсор), яка спеціалізується на виробництві бойл, прикормки, ліквідів, стик-міксів і інших продуктів. Компанія Baitex об'єднує в собі групу захоплених рибалок та однодумців, які успішно займаються різними напрямками рибного лову й мають чималий багаторічний досвід. Продукти ...

3673