Вибір одягу для літньої риболовлі

Вибір одягу для літньої риболовлі, фото

Результати риболовлі в першу чергу залежать від навичок та умінь людини, і лише в другу - від її спорядження. А ось з комфортом все навпаки - тільки правильно підібране екіпірування, наприклад, одяг Фаворит, здатне його забезпечити. Так що до підбору речей для літньої риболовлі потрібно підійти якомога ретельніше.

Особливості вибору одягу

Головний загальний принцип, що поєднує весь одяг для літньої риболовлі - легкість та повітропроникність. Адже головна проблема, з якою ви стикатиметеся - спека. Найкраще з нею допомагають справлятися або натуральні або синтетичні мембранні тканини. Перші, втім, помітно дешевші.

А ось інші бажані якості вже залежать від того, про який саме елемент одягу йдеться. Отже.

Футболки

Футболки для риболовлі повинні обов'язково мати довгий рукав - щоб захищати плечі та руки від дії ультрафіолету. І виготовлятись із натуральних матеріалів. Оптимально - бавовна. Її і прати добре, і сохне швидко, і коштує недорого, і вентиляцію пристойну забезпечує. А ось улюблені багатьом «сітки» - не варіант. Так, вони забезпечують чудову вентиляцію, але майже не захищають шкіру від сонячного випромінювання.

Верхній одяг Фаворит

Верхній одяг

Так, далеко не факт, що вона вам знадобиться, але із собою її краще брати. Наприклад, на випадок дощу або якщо ви засидітеся до пізнього вечора, коли вже стане прохолодно. Крім того, куртка для риболовлі повинна бути не тільки легкою, але й мати наступні якості:

  • Вільний крій. Потрібен як для адекватної вентиляції, так і зручності. В ідеалі ви повинні вільно піднімати в такій куртці руки.
  • Додатковий захист. Особливо - на ліктях. Чисто про всяк випадок.
  • Численні кишені. Щоб зберігати запасні снасті, наприклад. Це зручніше, ніж постійно ходити до рюкзака чи скриньки для спорядження.
  • Захист від води та вітру. Як мінімум - здатність швидко висихати, але ще краще – водонепроникність. Також обов'язковий каптур, затяжки на рукавах та передня блискавка - все це підвищує ефективність захисту від вітру.
  • Кольори. Найкраще - щось нейтрального чи природного відтінку. Можна й камуфляж. Справа в тому, що деякі види риби настільки обережні, що їх можуть налякати навіть «незрозумілі кольорові плями над поверхнею води».

Крім курток, також можна брати із собою світшот або худі. Вони краще захищають від нічного холоду, але не відрізняються водонепроникністю та додатковим функціоналом.

Взуття

Насамперед, вибирайте матеріали з високою теплопровідністю, типу ПФХ або вінітолу, оскільки в них не так спекотно. В ідеалі - мембранні тканини, що дихають, з односторонньою проникністю. Також чоботи або черевики повинні підходити вам за розміром, а ще краще бути анатомічної форми. Так вони точно нічого не натиратимуть. Ну і, звичайно ж, підошва, що не ковзає навіть на мокрому камені.

Головні убори

У вас не завжди буде можливість перебувати в тіні, тому потрібно якось захищати голову від прямих сонячних променів. На щастя, правильні рибальські кепки не тільки дуже добре вентилюються завдяки хорошій паропроникності, але й оснащуються великим козирком, що надійно захищає від сонця не тільки очі, а й істотну частину обличчя. І так, виготовляються вони з матеріалів, які дуже швидко сохнуть, тому падіння у воду чи дощ їм не страшні. А деякі моделі ще й укомплектовуються протимоскітними сітками для додаткового захисту від комах.

герморюкзаки Фаворит

Аксесуари

Серед безлічі різноманітних аксесуарів найважливішими будуть герморюкзаки. Вони майже як звичайні туристичні, але захищають вміст не лише від дощу, а й від випадкового падіння у воду. А в деяких випадках навіть можуть використовуватися як імпровізований плавзасіб. Однак хороший герморюкзак за місткістю, на жаль, поступається звичайному. Так що краще заздалегідь вирішите - що для вас важливіше.

Наступні за важливістю - дощовики. Найкраще - мембранні із сітчастою підкладкою. У них і не спекотно, і дощ не заважає. Плюс більшість із них згортається настільки компактно, що може поміщатися у кишеню куртки.

Ще вкрай корисними можуть бути розвантажувальні жилети. У них не так жарко, як у куртках, а додатковий функціонал, типу кишень, світловідбивних або яскравих елементів, а також підвищення плавучості, вони забезпечують.

Трохи про магазин

Офіційний магазин торгової марки «Фаворит» пропонує вашій увазі різне рибальське спорядження. Це і вудилища, і котушки, і різноманітні волосіні, і одяг, і навіть аксесуари. Причому вдалося досягти вражаючого результату - створити речі, що мають європейську якість, але за цілком вітчизняними цінами.

А якщо у вас виникли проблеми в процесі вибору, то на допомогу завжди прийдуть досвідчені консультанти офіційного магазину Фаворит. Звернутися до них за допомогою, до речі, можна і дистанційно - електронною поштою або за номером телефону, вказаним на сайті. Але і рибалка-початківець, і досвідчений майстер, обов'язково зможуть знайти тут щось під свої потреби. Тож - заглядайте!

28.06.2022
706

Тематика

Реклама заважає?

Популярне

Трохи про електронні сигналізатори клювання, фото
Трохи про електронні сигналізатори клювання

Сьогоднішня рибалка у більшості рибаків аматорів і спортсменів не обходиться без сучасних засобів лову та спорядження. Деякі, все ж, до сих пір вважають за краще рибалити в стилі Old School, використовуючи старі, але перевірені часом методи і засоби. Але сьогодні ми спробуємо розібратися і виявити позитивні моменти у використанні саме сучасних ...

Як вибрати крісло для риболовлі?, фото
Як вибрати крісло для риболовлі?

Річ номер один, яка просто необхідна при ловлі мирної риби - зручне і комфортне крісло. Рибалкам, які нерідко годинами вичікують клювання, нелегко висидіти на невеликому полегшеному стільчику. Набагато краще чекати, сидячи на кріслі для риболовлі, Brain, наприклад. Та на такій моделі, щоб воно розкладалося в напівлежачий стан, з захистом від ...

Огляд коропового крісла Novator SR-2, фото
Огляд коропового крісла Novator SR-2

Не так давно стало питання про придбання нового коропового крісла для поліпшення комфорту на рибалках. Хотілося підібрати зручне і практичне крісло, але щоб і за ціною було в розумних межах. Також, однією з головних умов в підборі крісла була наявність регульованої спинки, щоб можна було відкидати її в стан напівлежачи. Після тривалого пошуку, ...